Gepubliceerd op

Een vuurtafel maken: wat heb ik daar voor nodig?

vuurtafel maken

Vuurtafels zijn ontzettend populair geworden in de laatste jaren. Niet heel gek ook, want ze zijn gewoon ontzettend mooi én bieden zowel letterlijk als figuurlijk warmte aan je tuin. Wil jij je vuurtafel zelf maken? Dan delen we hier een aantal tips voor het maken van jouw eigen vuurtafel!

Een vuurtafel maken of toch kopen?

We willen je eerst vertellen dat het best een flinke klus kan worden om je eigen vuurtafel te maken. Heb je al eens overwogen om een aluminium of houten vuurtafel te kopen bij een specialist? Het scheelt je een hoop werk en je bent verzekerd van een mooie vuurtafel.

Trek je toch de handen uit de mouwen en ga je je eigen vuurtafel maken? Dan volgen hieronder een aantal handige tips en tricks die zeker handig zijn wanneer je aan je nieuwe project gaat beginnen.

Vuurtafel zelf maken: tips

  • Kies voor materiaal dat van goede kwaliteit is. Veel mensen kiezen voor steigerhout, wat een goede keuze is. Je shopt het eenvoudig online of je koopt het bij een bouwmarkt – waar je het zelfs op maat kan laten zagen. Handig!
  • Koop grotere schroeven. Vaak is steigerhout wat dikker dan andere soorten hout, dus heb je ook langere schroeven nodig. Niet iets waar je gelijk aan denkt, maar wel heel handig om te weten voordat je begint met ‘bouwen’.
  • Zorg voor een goede ondergrond. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat het hout van je vuurtafel niet al te veel vocht op kan nemen, waardoor je langer plezier hebt van je vuurtafel. Kunststof is een echte aanrader!
  • Beitsen! Heb je de basis van je vuurtafel inmiddels gemaakt? Zet het hout dan in de beits. Ook dit zorgt ervoor dat het hout minder vocht op kan nemen en dus langer mooi blijft.
  • Gasfles opbergen? Maak een ‘deurtje’ in de voet van je vuurtafel, zodat je je gasfles onder de vuurtafel kan opbergen. Zo maak je niet alleen optimaal gebruik van de ruimte, maar houdt je je tuin ook nog eens netjes.